A Magyar Balneológiai Egyesület 2014. évi nagygyűlése idén Bükfürdőn volt. Fő témája a balneológia és az egészségturizmus, melyről kerekasztal megbeszélés is létrejött.

A program gerincét a tagok által delegált színvonalas előadások jelentették. Külön-külön blokkban: különböző fizioterápiás eljárások, gyógyvizek alkalmazása; gyógyszergyárak, orvostechnikai eszközgyártók is szerepeltek balneológiai vonatkozású előadásaikkal.

A fórumon vendég volt dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár is, aki kiemelte, hogy a gyógyfürdőkben dolgozó gyógytornászok, gyógymasszőrök, orvosok immár nemzetközi hírnévre tettek szert, így még fontosabbá vált a kutatásfejlesztési tevékenység az egészségturizmusban.

Igen sokrétű szakmai kiállítás is színesítette a konferenciát; itt kapott helyet a finn Niqama gerincnyújtó szék is. Nagy érdeklődés és rácsodálkozás közepette mutattuk be a Niqamát. Számos nagy nevű, elismert szakember dicsérte mind a finn szakorvosok által kifejleszetett trakciós széket, mind a székkel már évek óta gyógyító Marko Järvi finn fizikoterapeuta munkáját. Büszkén elmondhatjuk, hogy rengeteg pozitív visszajelzéssel megerősödve tértünk haza a rendezvényről.

Köszönjük minden érdeklődőnek!