Niqama csapat – Szoros együttműködés hátterapeutákkal

A terméktervezésben, -fejlesztésben és –tesztelésben tapasztalt és elismert hátproblémákra specializálódott szakemberekkel működünk együtt. Csapatunk legtapasztaltabb tagja Peter Pippingsköld, M.D., fizioterápiára specializálódott szakember, aki ezen a területen kulcsfigurának számít Finnországban. A nyújtáson alapuló terápiát 25 éve alkalmazza, és betegek ezrein keresztül tanulmányozta az eredményeit.

Niqama Nyújtó-terápia

Minden egyes porckorong külső, rostos gyűrűje egy pépes belső magot fog körbe, melynek 88%-a víz. A hát normális működéséhez nélkülözhetetlen, hogy a porckorong magja megőrizze nedvességtartalmát, így a gerincoszlop rugalmas marad, ellenáll az ütődéseknek és a teher alatti nyomásnak.

A porckorong magja egy vizes szivacshoz hasonlatos. Ha összenyomjuk, a víz eltávozik belőle (1), és a vizet újra magába tudja szívni amint kienged a nyomás, vagy a gerincoszlop nyúlik – épp ez történik, a Niqama nyújtó terápia közben is (2). A porckorong, és a gerincoszlop így normális állapotába alakul vissza. Ha a porckorong hosszú ideig nyomás alatt marad, és a magja nem képes a vizet magába szívni, kiszárad, és az egész korong elkezd zsugorodni, és degenerálódni.

A porckorongoknál megfigyelhető egy lassú, természetes degeneráció 25 éves kortól kezdődően. Ez a folyamat azonban felgyorsulhat a fizikai aktivitás hiánya, a monoton munka, és a hirtelen nagy nyomás hatására. Egy előrehaladott állapotban lévő degenerált porckorong már egy viszonylag kicsi tehertől is kiszakadhat (3).

Általánosságban mondva a Niqama termékek hatékonyan kezelik és előzik meg a test különböző pontjain fellépő olyan fájdalmakat, melyeket az izmok feszessége, görcsössége és a porckorongok leromlása és sérülése okozott. Tehát a Niqama terápia az alábbi panaszokra alkalmazható:

  • feszülés és fájdalom a nyakban és vállban
  • isiász, lumbágó, merev hát és egyéb problémák a deréktájon
  • csípőfájdalmak, keresztcsonti problémák
  • Ideggyökök problémái a hát különböző szintjein
  • egyensúly érzékelés

Hátproblémák gyógyítása

A Niqama nyújtó terápia hatékonysága két folyamaton alapul: a hátizmok nyújtása és lazítása, és a porckorongokat érő nyomás csökkentése. Ez gyakran eredményezi, hogy a hátfájás azonnal csökken, vagy akár teljesen el is tűnik.

A Niqama kezelés nemcsak a fájdalmat tünteti el, hanem közvetlen hatása van az azt kiváltó faktorokra is. Egy kiszakadt porckorongnál csökkenthető az idegekre gyakorolt nyomás, és görcsös izomzat esetén feloldható a hátfájást okozó görcs. Az eredmény a porckorong felgyorsult rehabilitációja, és a hát működésének normalizálódása.

Becslések szerint a hátfájások miatt eddig végzett sebészeti beavatkozások 80%-a kiváltható lett volna nyújtó terápiával. Csak egyes komoly rendellenességeknél és speciális kóros állapotban nem javasolható a nyújtó terápia: ütőértágulat, súlyos csontritkulás, magas vérnyomás és szívbetegség.

A hát működőképességének fenntartása

A hátproblémák megelőzésében a legfontosabb feladat a porckorongok működőképességének megőrzése, és a degenerációs folyamatok lelassítása. Ez a két cél a Niqama nyújtó terápiával elérhető.

A Niqama nyújtással a porckorongok összenyomódása csökken, a pépes mag újra felveszi a vizet amit elvesztett, ezzel visszanyeri ütéselnyelő és teherviselő képességét. Ha a porckorong magja jó állapotban van, az egész korong jobban ellenáll azoknak a hatásoknak, melyek degenerációhoz vezetnek. A Niqama nyújtó terápia jelentősen meghosszabbítja a hát fiziológiai korát, ami hosszabb, fájdalommentes, jobb minőségű életet jelent.

A Niqama termékek hatékonyan kezelik a gyerekkori és tinédzserkori testtartásbeli hiányosságokat, mielőtt azok komoly kóros állapotokat eredményeznek.

Bíztató eredmények

A Niqama termékek lelkes fogadtatásra leltek egész Finnországban mind a szakértők mind a betegek körében. A Niqama munkáját széles körben elismerik: Niqama modell nyerte meg az InnoSuomi díjat, melyet minden évben a leginnovatívabb terméknek ítélnek oda.

A Niqama terápia hatékonyságának a legékesebb bizonyítéka mégis az orvosok, egészségügyi intézmények, cégek, és legfőképpen azoknak az embereknek az elismerése, akik évekig kínlódtak hátfájásuktól mielőtt rátaláltak a Niqamára.

Niqama Intézet

A Niqama Intézetet azért alapítottuk meg, hogy a nyújtóterápiát tanulmányozzuk általánosságban, és a Niqama termékeken keresztül. Szakmai vezetője Dr. Peter Pippingsköld.

Az intézet vizsgálja a Niqama-terápia pozitív mellékhatásait is. Pozitív eredményeket figyeltünk meg a láb vérkeringésében, a nyirokkeringésben valamint a belek és a belső szervek működésében. Ezek a hatások valóban jelentősek, hiszen minden, a test belső szerveit elérő ideg áthalad a gerinccsatornán is.

A Niqama terápia ugyancsak hasznosnak bizonyult a fülzúgás és a zavaró fülzúgás megszüntetésében is.

Intézetünk fontos feladata, hogy finn, illetve nemzetközi résztvevőkkel szemináriumokat szervezzen, akár önállóan, akár más – a hátproblémák kezelésében aktív szerepet játszó – intézetek, szervezetek és cégek bevonásával.

Ezek kívül tanfolyamokat és workshopokat tartunk a témakör specialistáinak. Intézetünk aktívan részt vesz egy hálózat kialakításában, mely egész Finnországban összefogja a hátra specializálódott klinikákat, hogy az ilyen problémákkal küzdő emberek gyors szakmai segítséget kapjanak. A hirtelen fellépő hátproblémák azonnali kezelése kiemelkedően fontos, hogy megelőzhessük annak krónikussá válását.

Alapfeladatunk, hogy a Niqama termékeket teszteljük. Ezt lehetővé tette Dr. Peter Pippingsköld által vezetett fizioterápiás központokkal való folyamatos együttműködés.