Niqama szék

A Niqama eszközeivel teljesen új távlatok nyílnak meg a nyújtó terápiában.

A Niqama Q2 modell segítségével lehetővé válik, hogy bárki az otthonában vagy a munkahelyén saját magát kezelje.

A Niqama nyújtópadok háttámlája a szabadalmaztatott Minimum Súrlódási Rendszerű (MSR) görgőkkel működik. A gravitációs erő segítségével a szinte súrlódásmentesen gördülő görgők már a szék pár fokos megdöntésénél is hatékonyan nyújtják meg a gerincoszlopot. Ebből kifolyólag a Niqama Q2, maximálisan 20 fokkal dönthető háttámlával biztonságosan használható szakemberek segítsége nélkül is. Mivel a puha, párnázott MSR görgők egymástól függetlenül forognak, hatékonyan nyújtják a gerincoszlop minden szakaszát, a nyaktól a medencéig. 5-10 perces kezelés már elegendő, hogy eredményt érjünk el.

A Niqama termékek egyszerűen használhatóak, és ergonómiailag átgondoltak mind a kezelt személy, mind pedig a terapeuta szempontjából. A komoly derékfájástól szenvedő betegeknek sem okoz nehézséget a megfelelő – kényelmes és pihentető – testhelyzet megtalálása.

Az eszköz mechanikus része motoros, melyet egy egyszerű gombnyomással lehet működtetni.A nyomás felenged, a gerincoszlop nyúlik – ezt eredményezi a Niqama nyújtó terápia. A gerincoszlop így visszaállhat normális állapotába.

A Niqama termékek innovatív szerkezetének hátterében Mara Salstela, futurista bútorairól híres tervező áll.

“A design a termékek funkcionális sikerének elengedhetetlen része.”

Mara Salstela megmutatta, hogy egy terápiás eszköz is lehet szép. A Niqama hát-terápiás széke elegáns, jól mutat az otthonokban, az ötcsillagos szálloda halljában, vagy egy jelentős nemzetközi cég irodájában.