LKT az orvostudományok doktora, Turku

A Finn Haditengerészet főorvosa

A Niqama szék eredeti termékfejlesztői csapatának tagja

2014 szeptember 3.-tól docens és a katonai egészségügy professzora

Parkkola
Szakvélemény:

 

A Niqama szék kíméletes megoldás a gerinc, a nyak és a hát problémáinak kezelésére. A Niqama szék rendkívül hasznos a szakemberek számára kisegítő eszközként és a különböző terápiás folyamatok támogatására; önállóan is használható.

 

„A fizikoterápiás csapatunkkal több év alatt több ezer gerincproblémával küzdő embert kezeltünk a Niqama székben. A Niqama szék rendkívül hatékonynak és biztonságosnak bizonyult, az elért eredmények is meggyőzőek. Szakemberek számára fontos segédeszköz a nagyon komoly gerincproblémák kezelésében, pl. porckorong-sérv esetén”

 

Jelenlegi munkám során a Haditengerészetnél a gerincproblémák mindennaposak pl. a gumicsónakos egységeknél az éles hullámok okozta gerincre mért terhelések miatt. A Niqama trakció-szék segít visszanyerni a gerinc természetes állapotát és ezáltal segít megakadályozni a komolyabb sérüléseket, pl. gerincsérv kialakulását.

 

Naponta használjuk a Vezérkar irodáiban is, ahol a statikus ülőmunka okozta gerincproblémákat próbáljuk elkerülni. A szék segít ebben, része a munkahelyi egészségvédelmi programnak és segít a váll, hát nyak lazításában és a koncentrációs képességeink megőrzésében.

A Niqama szék elterjedt a finn hadsereg különböző egységeinél, s a magam részéről szeretném örömemet kifejezni, hogy egy ilyen új kezelési módszer kifejlesztésében részt vehettem.

 

Kai Parkkola, MD, LKT, Finnország