Seppo Mahlamäki

LKT – az orvostudományok doktora, rehabilitációs szakorvos

LKT – az orvostudományok doktora, rehabilitációs szakorvos

Suomen Terveystalo Kuopio magánklinika

A Rissala légitámaszponton dolgozó pilóták orvosa,
rehabilitáció a Niqama szék segítségével

Szakvélemény:

A pilóták gerincproblémái a Finn Légierő évtizedek óta megoldatlan problémái közé tartozott. A rendkívül nagy G-erők miatt (a jelenleg flottában lévő Hornet vadászgépeken a 9 g terhelés is gyakran fellép), amely pillanatok alatt (pár 10 sec) úgy összenyomja a porckorongot, mintha egy teljes munkanapon át terheltük volna.

A pilótáknál komoly gerincelváltozásokkal találkoztam, s megoldást kerestünk erre a különösen a fiatal pilóták egész szakmai életére kihatással levő komoly problémára. Ekkor találtam rá a Joensuu városban fejlesztés alatt álló Niqama gerincnyújtó székre, amely szerintem innovativ alapgondolatával jóval korszerűbbnek tűnt a hagyományosan használatban levő nyújtó padnál.

Teljes szakvélemény

Peter Pippinsköld

Ortopediai, Traumatológiai, Sebészeti szakorvos

Ortopediai, Traumatológiai, Sebészeti szakorvos

Diacor Oy

FysioProvita Oy Helsinki – csúcssportolók klinikája
Finn Sportorvosok Szövetségének volt elnöke – lemondott az elnökségről

A Finn Sportorvosok Szövetségén belül a Finn Jégkorong Válogatott orvosa

Szakvélemény:

„Amikor a beteg a legfontosabb”

„Én magam a gerincbetegek kezelésében fontos elemként használom a Niqama széket. A szék önálló, otthoni-munkahelyi használatával megoldható a gerinc biztonságos, kíméletes nyújtása, ekkor talán a táppénzes szabadsághoz vezető súlyosabb képlet megelőzhető. Ez az új és korszerü kezelési módszer lehetőséget ad arra, hogy a rengeteg gerincproblémás embert a probléma keletkezésének a helyén – pl. a munkahelyeken tudjuk kezelni”

Olvassa el a teljes szakvéleményt egy gyógyult Bechterew-kórból kigyógyult esettanulmányért.
Teljes szakvélemény

Kai Parkkola

LKT az orvostudományok doktora,
Turku

LKT az orvostudományok doktora, Turku

A Finn Haditengerészet főorvosa

A Niqama szék eredeti termékfejlesztői csapatának tagja

2014 szeptember 3.-tól docens és a katonai egészségügy professzora

Szakvélemény:

A Niqama szék kíméletes megoldás a gerinc, a nyak és a hát problémáinak kezelésére. A Niqama szék rendkívül hasznos a szakemberek számára kisegítő eszközként és a különböző terápiás folyamatok támogatására; önállóan is használható.

„A fizikoterápiás csapatunkkal több év alatt több ezer gerincproblémával küzdő embert kezeltünk a Niqama székben. A Niqama szék rendkívül hatékonynak és biztonságosnak bizonyult, az elért eredmények is meggyőzőek. Szakemberek számára fontos segédeszköz a nagyon komoly gerincproblémák kezelésében, pl. porckorong-sérv esetén”

Teljes szakvélemény